S’obre el període de presentació de candidatures al Consell Escolar per a...

S’obre el període de presentació de candidatures al Consell Escolar per a la representació de les famílies.

203
Compartir:
logo consell escolar

Què és el consell escolar?

El consell escolar és l’òrgan de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en el govern dels centres. La funció principal del consell escolar és participar en la presa de decisions en relació amb aquells temes importants per al funcionament i l’organització del centre: el projecte educatiu, la programació general, la gestió econòmica, la resolució dels conflictes, les activitats extraescolars, l’horari lectiu, etc.

Per què és important que les famílies participem en el consell escolar?

Els professionals dels centres i les famílies compartim un objectiu: l’èxit social i personal dels fills. Les decisions que es prenen al consell escolar són claus per al funcionament i la millora del centre i, per tant, també per a l’èxit educatiu de tots els alumnes.

Qui forma el consell escolar?

El formen els representants de tota la comunitat educativa, és a dir, direcció, professors, famílies, personal d’administració i serveis, representant de l’administració local…

consell escolarPer part de les famílies hi ha un representant de l’AMPA i 5 representants electes.

Els representants del consell escolar són escollits per un període de quatre anys, però cada dos anys es convoquen eleccions per renovar la meitat dels seus membres.

Les vacants del consell escolar s’ocupen segons els resultats de les eleccions. Si un membre deixa el consell, passarà a ocupar el seu lloc la següent candidatura més votada en les darreres eleccions. Si no hi ha més candidats per cobrir la plaça queda vacant fins a la propera renovació del consell escolar.

És per això que, tot i que hi ha 3 vacants, busquem almenys 5 candidats per tal d’assegurar la representació de les famílies al Consell si algun membre ho ha de deixar.

Calendari de les eleccions al Consell Escolar

  • Fins al 16 de novembre: presentació de candidatures
  • Entre el 26 i el 30 de novembre: votacions
  • Abans del 21 de desembre: Constitució del nou Consell Escolar

Si esteu interessats en formar part del Consell Escolar, passeu per secretaria a omplir la documentació de presentació de la candidatura.

Gràcies! Entre totes i tots, fem escola!!!