Hort Solidari

Hort Solidari

El curs 2015-2016 es va engegar a l’escola un projecte d’aprenentatge i servei (APS) amb els alumnes de 5è.

Els projectes d’APS integren el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors. En els APS conflueixen, doncs, la intencionalitat pedagògica i la intencionalitat solidària.

Aquest projecte, que sorgeix de la iniciativa de l’AMPA en col·laboració amb l’escola i el servei de menjador que gestiona Vostra Cuina, té com a finalitat donar resposta a la necessitat que les famílies beneficiaries de “Mengem Bé” puguin comptar amb un suport per l’alimentació bàsica també durant l’època d’estiu.

El projecte consisteix a produir un excedent a l’hort durant l’estona dels migdies, per tal d’oferir les verdures i hortalisses sobrants a totes les famílies de l’escola, amb l’objectiu que aquestes realitzin un donatiu a canvi dels productes. Aquests diners recollits de les donacions serviran per proveir de fruites i verdures a aquestes famílies.

Durant el curs, els alumnes de 5è realitzan uns tallers d’aprenentatge cooperatiu, per tal de reforçar el treball en equip, l’empatia, la justícia social, els drets humans, entre altres. D’aquesta manera poden fer un primer contacte amb els sistemes de cooperativa, ja que les compres d’aliments es realitzan a la cooperativa local “El Cabàs“.

Com a novetat al curs 2016-17, el projecte es va ampliar incloent un taller de disseny gràfic impartit per una professional del ram a on els alumnes fan el disseny i creen els flyers, logos i d’altres creacions per tal de publicitar el projecte a l’escola.

Val a dir, que els alumnes de 5è estan motivats i gràcies al seu esforç (i al de l’Anna Valderrama i resta del monitoratge), l’Hort Solidari està complint el seu objectiu: fer de l’escola una comunitat socialment més justa.

El projecte de l’Hort Solidari es pot dur a terme gràcies a una subvenció de l’Ajuntament.