La Junta de l’AFA no s’atura durant el confinament!

La Junta de l’AFA no s’atura durant el confinament!

225
Compartir:

Hola famílies!

Com esteu? Desitgem que el millor possible tot i la complexa situació que estem vivint. Durant aquest temps de confinament, la Junta de l’AFA ens hem seguit reunint entre nosaltres via online per seguir vetllant pels interessos de totes les famílies associades i seguir gestionant nous temes que han anat sortint. Així doncs us fem el retorn dels temes tractats: 

  1. Espai migdia

Ens hem posat en contacte amb l’empresa de menjador Vostra Cuina per conèixer la seva situació. De 600 treballadors/es que té l’empresa s’ha  fet un ERTE i actualment només treballen 10. De salut també tothom està bé i, tret d’alguns casos concrets, econòmicament també.  L’empresa està donant suport a l’Ajuntament de Cerdanyola en menjadors socials. No guanyen res, però ajuden.

En reunió de Junta el 24.04.2020 s’acorda no plantejar cap ajut econòmic de l’AFA a l’empresa VC. També s’acorda fer una borsa de monitoratge per a cangurs i suport a les famílies.

 

  1. Colònies, sortides i AFA: retorn de quotes i reprogramació.

L’Equip Directiu explica que, de forma general cases de colònies i escoles estan reprogramant les colònies per principis del curs que ve, de forma que no es perdin les vestretes. Així, s’intentarà que de cara al curs vinent 1r i 3r, puguin anar de colònies.

Els diners del material i les sortides que no s’hagin gastat aquest curs es descomptaran de les quotes de l’any que ve i als de 6è i qui marxi de l’escola se’ls farà un retorn abans.

S’acorda no retornar la quota de l’AFA ja que no està vinculada a cap servei que s’hagi deixat d’oferir, sinó que és la participació de les famílies a l’entitat que les representa i de la qual formen part.

 

  1. Vehicular les demandes de les famílies

Com a Junta, hem intentat copsar el sentir de les famílies de l’escola a través dels grups de whatsapp de les classes i del de delegades. Tenint en compte en tot moment la diversitat de situacions que existeixen, s’han vehiculat algunes demandes que s’han plantejat a través d’aquests canals:

  • Rebre els deures de forma unificada i el divendres perquè les famílies es puguin organitzar millor.
  • Mantenir l’equilibri entre les famílies que necessiten més feina que es pugui fer de forma autònoma pels infants i les famílies que tenen dificultats per assolir els objectius que proposa l’escola.
  • Remarcar la importància de les entrevistes individuals entre mestres i famílies que van quedar pendents aquest curs
  • Augmentar el contacte de l’escola amb els grups d’infantil, on la no presencialitat ha tingut més impacte.

L’Equip Directiu ha anat donant resposta a aquestes demandes, millorant la organització i l’atenció a les famílies en un procés obert de diàleg amb aquestes i la Junta de l’AFA, en el qual tota la comunitat educativa aprèn a gestionar aquestes noves circumstàncies de forma conjunta. L’Equip Directiu vol fer arribar un missatge de calma per a les famílies, ja que les feinetes són per mantenir rutines i hàbits però no passa res si no s’arriba.

 

  1. Acompanyament del Jordi Muñoz

En una de les reunions de Junta es va plantejar la possibilitat de fer una sessió amb el Jordi Munyoz, d’acompanyament a les famílies en situació de confinament. El Jordi Munyoz, durant els cursos 2018-19 i 2019-20, ha fet tallers d’acompanyament emocional als infants de 3r i 5è de l’escola i sessions amb el claustre i el monitoratge. Estava pendent unes sessions presencials amb les famílies quan es va decretar el confinament i s’acorda organitzar-les via on-line per tal de oferir nous recursos emocionals per aquesta nova situació que estem vivint.

S’acorda realitzar primer 3 sessions i, si hi ha més interès, com que l’aforament es limita a 15 persones, se n’organitzaran més. Us hem fet arribar per mail i per uatsapp el document explicatiu i el formulari d’inscripció

 

  1. Casals d’Estiu 2020

L’empresa Paidos fa la proposta a l’escola i a l’AFA de fer un Casal d’Estiu amb idea de ciutat, unificant tots els casals d’escoles, municipals i organitzat amb la col·laboració de moltes entitats del poble. Aquest Casal tindria una mirada específica de “post-confinament”. Us vàrem fer arribar per uatsapp el document explicatiu d’aquesta proposta.

S’aprova formar part d’aquest projecte i dos membres de la Junta faran d’enllaç, formant part d’un grup de uatsap on hi ha la resta d’AFA de Sant Cugat.

 

  1. Propostes de xarxa virtual entre famílies

Un pare de l’escola fa la proposta de fer una xarxa virtual per compartir l’expertesa professional dels pares i mares. Alhora una mare havia comentat la possibilitat de fer xarxa entre les famílies de l’escola posant en comú necessitats per poder respondre conjuntament. Es comenta que ho podrien parlar conjuntament, a vera quins punts en comú hi ha i es ressalta que per fer funcionar aquests projectes necessiten persones que s’encarreguin.

S’acorda recolzar aquestes propostes.

Us recordem que si teniu algun tema que ens vulgueu comentar de la nostra competència ens podeu trobar al següent mail: info@ampaturocanmates.org

Tenim moltes ganes de tornar a veure-us a tots/es. Ànims i força!