Concentració per defensar la qualitat de l’educació pública

Concentració per defensar la qualitat de l’educació pública

367
Compartir:

CONCENTRACIONS DESCENTRALITZADES DIMECRES 11 DE MAIG

Lloc: Carrer Marquès de Comillas, 67    Hora: 18:00h Sabadell

Els sindicats de l’ensenyament públic sotasignants volem cridar a la mobilització a tot el personal dels centres educatius públics de Catalunya per manifestar el nostre rebuig unitari a l’acció de govern de l’actual conselleria d’educació perquè:

· Implica una política educativa clarament continuista que no serveix per afrontar els problemes reals de l’educació.

· Ha empitjorat les condicions de treball dels professionals del Departament d’Ensenyament: l’horari lectiu, l’horari fix als centres de secundària, les hores de coordinació i desdoblaments, el cobrament del juliol del personal substitut, l’estabilitat del personal substitut i les pagues extres en són exemples clars.

· Impulsa el tancament de línies públiques de P3, rebutjat pel propi Parlament de Catalunya. La solució no pot ser cap altra que reduir les ràtios, cosa que a més milloraria la qualitat de l’educació de l’alumnat. També cal donar solució a la massificació dels centres de Secundària.

· Imposa l’extensió del pla pilot dels nomenaments de substitucions o la definició de perfils de llocs de treball específics, que suposen la pitjor fórmula de concreció del desplegament de la LEC als centres educatius.

· Promou una avaluació externa opaca i injusta de l’alumnat, centres i professionals que hi treballen que va en detriment de la qualitat educativa

· Front l’aparent oposició a les polítiques educatives impulsades pel Govern central, existeix una clara manca de voluntat política real per evitar l’aplicació de la LOMCE a Catalunya, així com per revertir les retallades imposades tant pel govern de l’Estat com pel govern de Catalunya.

Els sindicats de l’ensenyament públic sotasignants exigim el compromís explícit per part de la conselleria de fer tots els esforços suficients per garantir la qualitat educativa als nostres centres i cridarem als i les professionals d’Ensenyament a les mobilitzacions i aturades necessàries per aconseguir-ho.

· En conseqüència, exigim: El retorn a l’horari lectiu: 18h a secundària i 23h a primària.
· Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre.
· Retirada l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics.

Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios Per tot això iniciem un procés de mobilitzacions que tindrà continuïtat el curs vinent. Dóna suport a aquest manifest i us convoquem a manifestar aquestes reivindicacions de la comunitat educativa i, en concret, dels professionals que treballem en l’educació amb la convocatòria de

#DefensemLaPública

· El retorn a l’horari lectiu: 18h a secundària i 23h a primària.

· Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre.

· Retirada l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la denició de perls de llocs de treball especícs.

· Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios

sindicats