Us heu parat a pensar que passa quan els infants i joves...

Us heu parat a pensar que passa quan els infants i joves escolten Reggeaton, en la versió de lletres més masclistes?

560
Compartir:

“Quiero una mujer bonita, callada y que no me diga nada…”

“No me hagas abusar de la Ley que empiezo contigo,…”

“Si sigues con esta actitud voy a violarte…”

“Cuando le dije que había sido infiel me pego, y yo lo sentí como un beso, me pego y me di cuenta que realmente me quería…”

Aquestes i moltes altres lletres de la mateixa temàtica, provinents del REGGEATON (més masclista),  sonen sense fi i constantment ens els canals de radio i televisió més de moda entre els infants i joves, en els restaurants, festes etc… i pot ser també a CASA? Són cançons que s’escolten diàriament, i sí, com tenen ritme i són fàcils de recordar, les acaben cantant molt infants.

Famílies, ens hem parat a escoltar que escolten els/ les nostres fills/es? Creiem que infants de 5, 8, 10 anys estan preparats per rebre aquest tipus de missatges? Què podran entendre’ls?

Molts nens i nenes canten sense saber què estan dient aquest tipus de cançons. Però encara que no ho creiem, és clar que deixen empremta en ells. Més del que imaginem. Diuen els psicòlegs que l’etapa que va dels 6 als 12 anys és molt important pel que fa l’assimilació de valors i patrons socials, aleshores quin tipus de valors assimilen els nens a través d’aquestes cançons ?:   a) L’èxit es basa en el teu aspecte físic?  b) Les dones són joguines dels homes?  c) A més diners i béns materials més felicitat?  d) Dominar a altres persones et fa més poderós i important? Des de la Comissió de Gènere de l’Escola us convidem a pensar-hi a través d’aquest vídeo realitzat per estudiants d’un Institut de Cuenca (només l’hem trobat penjat a la xarxa social de facebook, disculpeu els que no en tingueu): https://www.facebook.com/pepa.peralta.3/videos/10215409432126863/

Comentant aquest tema amb l’escola, ens han comentat que els infants a l’estona del pati, que poden posar música demanant cançons, succeeix que demanen reggeaton, és per això que des de l’escola se’ls hi ha ofert als nens i nenes un nou repte, que busquin i portin músiques que no siguin les que habitualment escolten, que puguin sorprendre als seus companys/es ja sigui per la lletra, els ritmes o altres coses que creguin que podrien interessar, els ajudeu?

Aprofitem per fer una CRIDA des de la COMISSIÓ DE GÈNERE , que totes som dones, a què un bon GRAPAT DE PARES us hi pugueu SUMAR i aportar la vostra visió sobre els diferents temes que anem tractant. Si us hi voleu sumar , i per qualsevol altre inquietud o tema que algú vulgui comentar a la comissió de gènere ens podeu localitzar al mail de l’AMPA: genere@ampaturocanmates.org

O info@ampaturocanmates.org