Sobre l’article “El derecho a una infancia libre de fanatismo e ideologías...

Sobre l’article “El derecho a una infancia libre de fanatismo e ideologías políticas”

137
Compartir:

El passat dijous 5 d’octubre vaig publicar en aquesta web l’article a què fa referència el títol. A causa del rebombori que s’ha creat per la seva publicació escric aquesta nota aclaridora en la qual vull remarcar uns quants punts:

– És un article penjat a títol personal, per això mateix posava el meu nom al final de la nota de presentació. No és ni en nom de l’AMPA ni en nom de la junta.

– No respon a cap posicionament polític. Tot i que a mi l’article em va semblar bastant neutre, puc entendre que pugui ferir sensibilitats que, pels esdeveniments que estem vivint, estan més a flor de pell que de costum. No era aquesta la intenció i per tal motiu demano disculpes a tot el que s’hagi pogut sentir molest.

– Si és cert que amb la seva publicació volia “remoure” consciències, igual que ha remogut la meva, del fet de com estem presentant i com estan vivint aquests esdeveniments els nostres infants. I penso, obviant la part que es pugui interpretar com posicionament polític de l’autora, que l’article és prou interessant per fer-ho.

Què li he de respondre a la meva filla quan passant per davant d’un policia local em pregunta “aquest policia és dels bons o dels dolents?” o quan em diu “perquè el (nom de polític) és tan babau i dolent?”

Però és que també em faig aquesta pregunta quan es posiciona  sobre, Messi o Ronaldo, Barça o Madrid …

L’època que ens ha tocat viure ara hauria de fer que ens qüestionéssim encara més el que podem influir en els nostres infants amb els nostres comentaris i les nostres paraules i pel contrari, més enllà de les nostres idees polítiques, esportives o religioses, donar-los les eines per fer que siguin crítics amb tot i que prenguin les seves decisions de manera raonada i el menys influenciada possible per nosaltres. Per això crec que tot nen té “El derecho a una infancia libre de fanatismo e ideologías políticas” però també el dret a saber que està passant i el perquè.

L’article l’he retirat de la web, però el podeu trobar aquí.

 

Carles Segura