Hort Solidari

Hort Solidari

Aquest curs 2015-2016 s’ha engegat a l’escola un projecte d’aprenentatge i servei (APS) amb els alumnes de 5è.

Els projectes d’APS integren el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors. En els APS conflueixen, doncs, la intencionalitat pedagògica i la intencionalitat solidària.

Aquest projecte, que sorgeix de la iniciativa de l’AMPA en col·laboració amb l’escola i el servei de menjador que gestiona Vostra Cuina, té com a finalitat donar resposta a la necessitat que les famílies beneficiaries de “Mengem Bé” puguin comptar amb un suport per l’alimentació bàsica també durant l’època d’estiu.

El projecte consisteix a produir un excedent a l’hort durant l’estona dels migdies, per tal d’oferir les verdures i hortalisses sobrants a totes les famílies de l’escola, amb l’objectiu que aquestes realitzin un donatiu a canvi dels productes. Aquests diners recollits de les donacions serviran per proveir de fruites i verdures a aquestes famílies.

Durant el mes de Maig, els alumnes de 5è realitzaran uns tallers d’aprenentatge cooperatiu, per tal de reforçar el treball en equip, l’empatia, la justícia social, els drets humans, entre altres. D’aquesta manera podran fer un primer contacte amb els sistemes de cooperativa, ja que les compres d’aliments es realitzaran a la cooperativa local “El Cabàs“.
Val a dir, que els alumnes de 5è estan motivats i gràcies al seu esforç (i al de l’Anna Valderrama i la Mariona i resta del monitoratge), l’Hort Solidari està complint el seu objectiu: fer de l’escola una comunitat socialment més justa.

El projecte de l’Hort Solidari s’ha pogut engegar, gràcies a una subvenció de l’Ajuntament.