Preocupats pel nostre menjador

Preocupats pel nostre menjador

250
Compartir:
fapac

Ha començat el nou curs i bona part dels i les alumnes del Turó es queden a dinar a l’escola. Com sabeu, l’AMPA gestiona el servei de menjador i tenim la sort de comptar amb cuina pròpia. Vetllem per oferir uns menús equilibrats, que potencien els productes ecològics i de proximitat. Concebem el temps del migdia com a temps educatiu i és per això que oferim un servei de monitoratge que l’entén com a tal. Aprendre a menjar de tot, conèixer els aliments, assolir més autonomia personal, gestionar conflictes… l’estona del migdia pot ser molt valuosa per al desenvolupament dels infants.
Evidentment sempre es poden millorar coses, i la voluntat és aquesta. Les famílies que tinguin algun problema, vulguin fer alguna proposta o necessitin comentar qualsevol cosa, poden contactar amb l’AMPA.

Però tot això pot estar a punt de canviar.

La Generalitat de Catalunya està preparant un Decret que regularà els menjadors escolars a partir del proper curs. En cas que aquest decret s’aprovés, canviaria – i molt – el servei de menjador de les escoles. El canvi principal és que suposaria la retirada de la gestió del servei a totes les AMPA; és a dir, que el servei de menjador passaria a estar gestionat per empreses privades. I això, com us podeu imaginar, implicaria moltes coses. No és alarmista pensar que l’externalització i privatització dels menjadors escolars faria que aquests passessin a regir-se per criteris econòmics i no educatius.

La FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya) ha fet arribar una carta al Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, posicionant-se contrària al Decret. Aquesta carta exposa tots els punts pels quals creiem que seria un greu error impedir que el servei de menjador es pugui gestionar des de les escoles, a través de les AMPA. Us recomanem que la llegiu i en feu difusió.

> Carta al Conseller d’Ensenyament sobre el Decret del servei de menjadors escolars a Catalunya.

No volem que els nostres fills hagin de menjar uns menús elaborats en grans cuines industrialitzades, lluny del nostre control; no volem que es deixi de concebre el servei de menjador com a part integral del sistema educatiu públic; volem seguir entenent el temps de migdia com a temps educatiu; no volem que cap alumne quedi exclòs del servei de menjador pel fet de tenir Necessitats Educatives Específiques, i volem tenir un control sobre la ràtio de monitor-alumne per vetllar sempre pel benestar dels nostres infants.

La FaPaC, amb aquesta carta, demana poder reunir-se amb el Conseller Bargalló. Estarem al cas de les notícies que puguin anar sorgint i us mantindrem al dia de com avança el tema.