Comunicac FaPaC: L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por

Comunicac FaPaC: L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por

37
Compartir:
Comunicat de premsa  
 
Sota el lema “L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por”
 
La FaPaC fa una crida a les famílies a participar en la manifestació del 17 de març per defensar l’escola pública catalana 
  • La federació mostarà novament el seu rebuig a la resolució per la qual s’aproven els nous concerts educatius en educació infantil i secundària. 
 
Barcelona, 13 de març de 2018 
 
La FaPaC fa una crida a les AMPA i famílies a participar en la manifestació convocada el proper dissabte 17 de març sota el lema “L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por” que recorrerà el Passeig de Gràcia de Barcelona, a les 17.00 hores, a favor de l’escola pública catalana.
 
La federació, com a representant de més de 2.300 AMPA d’arreu de Catalunya, s’adhereix a la marxa amb la voluntat de defensar de forma massiva l’escola pública catalana, els docents que hi treballen cada dia, així com el model d’immersió lingüística que ha permès garantir la cohesió social evitant la creació de dues comunitats lingüístiques diferenciades.
​La FaPaC aprofitarà aquest marc per mostrar novament el seu rebuig a la resolució per la qual s’aproven els nous concerts educatius en l’educació infantil i secundària. Aquest fet suposarà allargar aquesta eina segregadora quatre anys més sense que hi hagi hagut cap qüestionament dels concerts actuals, tant  aquells que reben els centres que segreguen per sexe com inclús aquells que reben escoles, com els Maristes de Sants, que estan enmig d’una investigació per suposats abusos sexuals. La resolució tampoc té en compte una moció  aprovada pel Parlament de Catalunya el juliol de 2017 segons la qual s’acordava la voluntat popular de no renovar els concerts educatius a les escoles privades que segreguen per sexe.
La FaPaC anima les famílies, el professorat i els alumnes a sumar-se a la manifestació per refermar el compromís unànime amb l’escola pública catalana i els seus docents, i amb el model d’immersió lingüística.Oliver Martín
Dept. Comunicació 
Tel. 93 435 76 86 / 667 516 722