Carta oberta

Carta oberta

160
Compartir:

La comunitat educativa del CEIP Turó de Can Mates, personal docent, famílies i alumnes ens sentim orgullosos de pertànyer a una de les escoles de Sant Cugat amb més sol·licituds de preinscripció per a P3. Això significa que el projecte educatiu que es duu a terme a l’escola agrada i és valorat positivament per les famílies que estan buscant la millor alternativa possible per l’educació dels seus fills: l’escola pública de qualitat.

El projecte educatiu de la nostra escola, basat en l’educació emocional, en el tracte individualitzat de l’alumne, en el treball en petit grup per reforçar la seva autoestima i millorar les seves aptituds socials, el treball per projectes basat en l’aprenentatge significatiu, el foment d’activitats estructurades en un eix artístic, entre altres criteris pedagògics, fan del Turó una escola on els nens creixen i s’eduquen d’una manera molt positiva i responent a les necessitats formatives actuals. No obstant això, aquestes característiques bàsiques en el model educatiu que es desenvolupa a l’escola estan en risc. Estan en perill degut a la imposició per part del Departament d’Ensenyament d’una nova línia a P3.

L’adjudicació del “bolet” a P3 a la nostra escola, la qual té la infraestructura més petita de tot Sant Cugat, suposa la pèrdua d’espais físics per poder treballar de manera adequada. Suposa que les 75 famílies que han escollit el Turó de Can Mates per la seva forma de treballar, per com creixen i es desenvolupen els nens durant la seva primera escolaritat, no tindran la qualitat que busquen. És més: no la tindran ni aquests nous alumnes ni la resta d’alumnes que ja hi són a l’escola. L’adjudicació del “curs bolet” a l’escola, implica la pèrdua d’aules polivalents pel treball en petit grup, suposa afegir 25 nous nens en el ja reduït espai d’esbarjo del qual disposa l’escola. Suposa, alhora, que el personal docent no es podrà dedicar a realitzar l’atenció individualitzada que desitjarien i que necessiten i mereixen els infants de l’escola, ja que l’augment d’un grup a P3 no comporta un increment significatiu i adequat en recursos humans.

Des del Turó de Can Mates estem orgullosos de la manera que treballem, som una escola acollidora i estem desitjant rebre als 75 nous alumnes amb els braços oberts. Però estem decebuts perquè aquests 75 nous alumnes i els 400 que ja hi són veuran ressentida la qualitat en el seu ensenyament per la manca de recursos humans i tècnics i espais físics que suposa l’adjudicació d’aquest curs bolet.

Per això demanem la reflexió dels tècnics i responsables del Departament. Els convidem a l’anàlisi de la situació per trobar alternatives que permetin seguir desenvolupant el projecte de l’escola Turó de Can Mates amb la qualitat que l’ha caracteritzat fins ara.

logo taronja

AMPA ESCOLA TURÓ DE CAN MATES SANT CUGAT DEL VALLÈS