Banc del Temps

Banc del Temps

BancDelTempsLogo

Que es el Banc del Temps?

La Idea principal del Banc del Temps es donar i rebre serveis i habilitats en el sí d’una comunitat. No són intercanvis bilaterals, es dóna un servei/habilitat i es rep un altre d’un altre membre de la comunitat.

La Unitat de canvi és l’hora, la moneda és el Temps.

Es una iniciativa totalment altruïsta, cap membre de la Secretaria del Banc de temps i cap usuari poden rebre diners pels serveis que ofereixen.

Cada usuari tindrà un compte d’hores, on hi podrà consultar els seus moviments, serveis donats i serveis rebuts, en moneda de temps. El diferencial d’hores rebudes/donades serà de 20h

A qui va dirigit ?

A tota la comunitat escolar, la Família del Turó.  Inclou famílies de l’escola, presents, passades, fent-les extensibles tant com es vulgui; mestres i tota la resta de treballadors del centre.

Objectius

Promoure la relació entre les famílies de l’escola mitjançant l’intercanvi del seu temps en forma de serveis.

Donar suport logístic a les famílies que no compten amb mitjans, per exemple, aquelles que no tenen familiars a prop.

Donar serveis de manera desinteressada, fomentant la confiança en els altres per resoldre necessitats de la vida quotidiana.

Els serveis que s’ofereixen

Tots tenim coses a oferir i a demanar, serveis i/o activitats. Els serveis que es poden intercanviar els proposen els mateixos socis. Es poden intercanviar serveis com:

  • ATENCIÓ A LES PERSONES: acompanyar infants a l’escola, acompanyar gent gran al metge,canguratges, intercanviar conversa, etc.
  • IDIOMES: ensenyar i practicar idiomes,corregir algun escrit, traduccions, etc.
  • BRICOLATGE: canviar un endoll, penjar un quadre, ajudar a pintar una habitació, etc.
  • CURA DEL COS I LA SALUT: fer massatges, practicar ioga, donar consells sobre nutrició, etc.
  • FORMACIÓ: ensenyar informàtica, música, pintura, cuina, costura, bricolatge, etc.
  • TASQUES DOMÈSTIQUES: cuinar, tenir cura de plantes, fer la compra, cuidar animals domèstics, passejar gossos, etc.
  • ASSESSORAMENT: informar sobre assegurances,mecànica, finances, declaracions de renda, etc.

Com hi pots participar?

Només has d’omplir el formulari que trobarás AQUÍ, amb les tevés dades i els serveis que pots oferir, i ens posarem en contacte amb tu per crear el teu compte dins del Banc del Temps, i d’aquest manera poder començar a utilitzar el servei, o be pots contactar amb l’adreça de email bancdeltemps.escolaturo@gmail.com i resoldrem qualsevol dubte que pogueu tenir.

Tots els divendres, al punt d’informació de 15:45h a 16:30h, a la taula davant de la secretaria, trobareu algú de l’equip del Banc del Temps. Hi serem per respondre preguntes, omplir conjuntament els qüestionaris, per rebre en definitiva tot el suport que necessiteu

Apunta-t’hi. Ja veuràs que l’experiència no té preu!

Ja es un usuari?

Si vostè ja es un usuari registrat al Banc del Temps, premi AQUÍ, per poder gestionar les seves ofertes i demandes, en la web del banc del temps.